• Посилання скопійовано

Профспілка організувала екскурсію: що з оподаткуванням?

Вартість екскурсій для членів профспілки та членів їхніх сімей за рахунок профспілки є додатковим благом та оподатковується ПДФО та військовим збором за умови персоніфікації кожного учасника заходів

Профспілка організувала екскурсію: що з оподаткуванням?

ДФС у Херсонській області розповідає, що професійні спілки створюються з метою здійснення представництва та захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів її членів  та ведуть свою діяльність на підставі статуту. Джерела надходження (формування) коштів профспілки та напрями їх використання визначаються в їх статутних документах.

Згідно з пп. «е» пп. 164.2.17 ПКУ, до загального місячного оподатковуваного доходу платника податку включається дохід, отриманий платником податку як додаткове благо (крім випадків, передбачених ст. 165 ПКУ) у вигляді вартості безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг), визначеної за правилами звичайної ціни, а також суми знижки звичайної ціни (вартості) товарів (робіт, послуг), індивідуально призначеної для такого платника податку, крім сум, зазначених у пп. 165.1.53 ПКУ.

Податковий агент, який нараховує оподатковуваний дохід на користь платника податку, зобов’язаний утримувати податок із суми такого доходу за його рахунок, використовуючи ставку податку 18%. Крім того, зазначені доходи, є об’єктом оподаткування військовим збором.

Враховуючи викладене, вартість екскурсій (відвідувань музеїв), що організовуються для членів профспілки та членів їх сімей і оплачуються за рахунок коштів зазначеної профспілки, включається до їх загального місячного (річного) оподатковуваного доходу як додаткове благо та оподатковується податком на доходи фізичних осіб і військовим збором на загальних підставах, за умови персоніфікації кожного учасника заходів.

***

Читайте також:

Джерело: ДФС у Херсонській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»