• Посилання скопійовано

Чи можна отримати податкову знижку за навчання в інтернатурі?

Оскільки інтернатура (спеціалізація) є обов’язковою формою післядипломної підготовки випускників усіх факультетів медичних і фармацевтичних вищих закладів освіти, то вартість такого навчання може прийматися у розрахунок податкової знижки

Чи можна отримати податкову знижку за навчання в інтернатурі?

ДПС у Київській області нагадує, що з 1 січня в Україні триває кампанія декларування доходів, отриманих громадянами у 2019 році. Це означає, що у термін до 30 квітня 2020 року громадяни, які  отримали доходи, неоподатковані під час їх виплати, зобов’язани подати декларацію про майновий стан і доходи.  

Водночас, мешканці області, які протягом звітного 2019 року сплачували за навчання (вітчизняні заклади дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної та вищої освіти) платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення, можуть подати декларацію з метою отримання податкової знижки.

Оскільки інтернатура (спеціалізація) є обов’язковою формою післядипломної підготовки випускників усіх факультетів медичних і фармацевтичних вищих закладів освіти, після закінчення якої  їм присвоюється кваліфікація лікаря або провізора - спеціаліста певного фаху,  а навчання  в інтернатурі це невід’ємна ланка безперервного процесу підготовки у вищому медичному і фармацевтичному закладах освіти фахівців за напрямом професійного спрямування, то  суми коштів, сплачених  платником податку на користь вищих медичних і фармацевтичних закладів освіти для компенсації вартості навчання такого платника податку або члена його сім’ї першого ступеня споріднення у інтернатурі, при додержанні всіх норм ст. 166 ПКУ, можуть прийматися у розрахунок податкової знижки такого платника податку за звітний рік.

Джерело: ДПС у Київській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»