• Посилання скопійовано

Підписано важливий закон щодо волонтерів

7 грудня Зеленський підписав законопроєкт №7492. Ним пропонувалося розширити напрямки витрат осіб з Реєстру волонтерів з урахуванням повномасштабної збройної агресії рф, а також уточнити питання щодо поширення податкової пільги на попередні правовідносини

Підписано важливий закон щодо волонтерів

16 листопада ВРУ прийняла в цілому законопроєкт №7492 "Про внесення змін до пункту 165.1.54 статті 165 Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування певних видів благодійної допомоги, зібраної волонтерами". За проголосували 313 нардепів.

А вже 7 грудня Президент підписав Закон №2747. Текст підписаного закону оприлюднено та опубліковано в "Голосі України" 10 грудня. Його норми почали діяти з 11 грудня.

Ціллю прийняття цього законопроєкту є розширення можливих напрямків витрат осіб з Реєстру волонтерів з урахуванням повномасштабної збройної агресії РФ, а також уточнення питання щодо поширення податкової пільги на попередні правовідносини.

Наразі остаточний текст закону не оприлюднений. Законопроєктом пропонувалося викласти пп. 165.1.54 ПКУ у новій редакції та визначити, що:

  • до оподатковуваного доходу осіб, внесених до Реєстру волонтерів, не включається сума отриманої ними благодійної допомоги, якщо така сума надалі була витрачена в період воєнного і надзвичайного стану на користь учасників бойових дій по всій Україні, працівників цивільного захисту та членів їх сімей, вимушених переселенців із зон бойових дій по всій Україні;
  • після включення особи до Реєстру звільнення від оподаткування поширюється не лише на майбутні періоди та попередній звітний рік, а й на строк з початку поточного звітного року до моменту внесення особи до Реєстру волонтерів.

Також пропонувалося доручити Мінфіну у місячний строк з дня набрання чинності цим Законом привести свої нормативно-правові акти у відповідність з цим Законом. Йдеться, зокрема, про затверджений Наказом Мінфіну від 30.10.2014 р. №1089 Порядок формування та ведення Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, що здійснюється шляхом проведення операції об’єднаний сил.

Цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»