• Посилання скопійовано

Перше застосування нових форм ПН, РК та декларацій з ПДВ: розʼяснює ДПС

Застосування нових форм починається: з 1 квітня 2023 року – для ПН та РК (у т. ч. тих, які складені до 01.04.2023 і не зареєстровані в ЄРПН); а з 1 травня 2023 року – для декларації з ПДВ для звітування за квітень

Перше застосування нових форм ПН, РК та декларацій з ПДВ: розʼяснює ДПС

Податкова наголошує, що з 01.04.2023 набирає чинності наказ Міністерства фінансів України від 28 грудня 2022 року № 463 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 11 січня 2023 року за № 60/39116 (зі змінами), який опубліковано в «Офіційному віснику України» від 02.02.2023 № 11 (далі – наказ Мінфіну № 463).

Відповідно до наказу Мінфіну № 463 у новій редакції, зокрема, затверджено форми:

  • податкової накладної;
  • податкової декларації з податку на додану вартість;
  • уточнюючого розрахунку податкових зобов’язань з податку на додану вартість.

Застосування нових форм, затверджених наказом Мінфіну № 463, починається з:

  • 01 квітня 2023 року – для податкових накладних та розрахунків коригування кількісних та вартісних показників до податкових накладних, які із вказаного періоду платники зобов’язанні реєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних за новою формою (в тому числі і податкові накладні та розрахунки коригування кількісних та вартісних показників до таких накладних, які складені до 01.04.2023 та не зареєстровані в Єдиному реєстрі податкових накладних);
  • 01 травня 2023 року – для податкової декларації з податку на додану вартість, яку подають за новою формою починаючи зі звітного (податкового) періоду за квітень 2023 року.

Також починаючи з 1 травня 2023 року за новою формою подають уточнюючий розрахунок податкових зобов’язань з податку на додану вартість у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок.

***

Читайте також: Увага! З 1 квітня діятимуть нові форми податкової накладної та звітності з ПДВ

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»