• Посилання скопійовано

Роботодавець заборгував сплату ПДФО: чи може фізособа отримати податкову знижку?

Якщо податковий агент утримав, але не перерахував податок на доходи фізичних осіб до бюджету, то фізична особа не має права на податкову знижку

Роботодавець заборгував сплату ПДФО: чи може фізособа отримати податкову знижку?

У Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, якщо податковий агент утримав, але не перерахував податок на доходи фізичних осіб до бюджету, то фізична особа не має права на податкову знижку. 

Зазначимо, що відповідно до пп. 14.1.170 ПКУ податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання – це документально підтверджена сума чи вартість витрат платника податку у зв’язку з придбанням товарів чи послуг у резидентів фізичних або ж юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподаткованого доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати.

Нагадаємо, для розрахунку сум податку на доходи фізичних осіб, які підлягають поверненню платнику податку з бюджету у зв’язку з реалізацією ним права на податкову знижку, застосовується сума сплаченого, тобто зарахованого до відповідного бюджету податку на доходи фізичних осіб, а не нарахованого (утриманого) податковим агентом. 

Подати декларацію про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки необхідно до 31 грудня звітного року.

Невикористане право на реалізацію податкової знижки не переноситься на наступні звітні періоди.

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»