• Посилання скопійовано

Критерії для отримання автоматичного бюджетного відшкодування

Критерії, яким повинні відповідати платники ПДВ для отримання автоматичного бюджетного відшкодування, визначені п. 200.19 ст. 200 ПКУ.

Увага при відборі платників закцентована на:

стані платника в Єдиному державному реєстрі юридичних та фізичних осіб;

операціях, до яких застосовується нульова ставка;

сумі розбіжностей між податковим кредитом та податковими зобов`язаннями контрагентів платника;

рівні заробітної плати;

кількості працівників;

виробничих потужностях підприємства;

наявності податкового боргу.

Критерії оцінки платника, відповідність яким надає такому платнику податку право на автоматичне бюджетне відшкодування сум ПДВ, побудовані на аналізі даних його звітних показників та наявної податкової інформації.

Відповідність платника податку зазначеним критеріям визначається в автоматизованому режимі протягом 15 календарних днів після кожного граничного терміну подання звітності. Отже, за підсумками кожного окремого звітного періоду перелік платників, які відповідають критеріям та мають право на отримання автоматичного бюджетного відшкодування сум ПДВ, може змінюватися.

Встановлені критерії можна вважати своєрідними правилами. І сам факт їх встановлення дає можливість платнику планувати свою діяльність з метою досягнення відповідності зазначеним критеріям.

 

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»