• Посилання скопійовано

ДПСУ виступає за рівні умови оподаткування для всіх операторів туристичного ринку

Відповідна позиція була озвучена під час зустрічі, ініційованої фахівцями податкової служби, з керівництвом Державного агентства України з туризму та курортів.

Зокрема, податківці підтримують внесення відповідних змін до п. 207.6 статті 207 ПКУ, який регламентує визначення бази обкладення ПДВ операцій у туристичній діяльності «внутрішніх» операторів.

Таким чином, для представників цієї сфери буде скасовано заборону щодо включення до видатків ПДВ, унаслідок якої туркомпанії були вимушені сплачувати сумарний ПДВ у розмірі 46%.

Фахівці ДПСУ наголошують, що це значно знизить податкове навантаження на внутрішніх операторів туристичної сфери та виконає стимулюючу функцію податкової — дозволить створити рівні конкурентні умови для всіх учасників ринку.

Державна податкова служба обстоює системну позицію щодо недопущення подвійного оподаткування та готова до продовження конструктивного діалогу з бізнесом щодо наступних кроків з удосконалення адміністрування ПДВ.

 

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»