• Посилання скопійовано

Асоціація платників податків України буде всіляко сприяти автоматичному відшкодуванню ПДВ

На зустрічі Голови ДПС у м. Києві Ірини Носачової з представниками бізнесу з нагоди річниці впровадження автоматичного відшкодування, свою активну позицію висловила громадськість.

Найбільш впливове громадське об’єднання, що захищає інтереси платників податків – Асоціація платників податків України схвально оцінила впровадження системи автоматизованого бюджетного відшкодування податку на додану вартість. За словами віце-президента АППУ Олександра Кареліна податок на додану вартість є дійсно проблемним податком і насамперед вказані зміни та новації покликані виправити цю ситуацію. «Для удосконалення є куди рухатись. Ми (Асоціація) будемо всіляко сприяти впровадженню вдалого закордонного досвіду в Україні. Тому що, держава, в першу чергу, повинна поважати сумлінного платника податків і йти йому назустріч», – переконаний віце президент.

«Мені приємно чути враження платників про позитивність цієї норми Податкового кодексу (автоматичного відшкодування ПДВ), – розповіла Радник Президента АППУ Ганна Білоцерківська. – Кодекс містить ще одну норму – пункт 200.22, який передбачає, що починаючи з 1-го січня 2014 року, платникам, які будуть мати позитивну податкову історію за останні 36 місяців, автоматичне відшкодування податку на додану вартість буде проводитись у ще більш стислі терміни. Тому автоматичне відшкодування сприяє вихованню добропорядності платників податків».

 

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»