• Посилання скопійовано

Рада скоротить список одержувачів автоматичного повернення ПДВ

Рада продовжує вносити зміни до Податкового кодексу.

Рада скоротить список одержувачів автоматичного повернення ПДВ. Зокрема, на 2013 рік буде перенесено введення в дію податку на нерухомість і спрощення процедури добровільної реєстрації платником ПДВ. Коло одержувачів автоматичного відшкодування ПДВ також буде звужено — до нього не увійдуть збиткові підприємства. Законопроект №9661 містить низку правок, що спрощують роботу бізнесу. Наприклад, велике підприємство зможе самостійно обрати основне місце обліку й отримувати податкові консультації через Інтернет. Також буде скорочено терміни реєстрації податкових накладних в єдиному реєстрі — з 20 до 15 календарних днів. У процедурі реєстрації платником ПДВ буде скасовано норму про необхідність формування протягом останнього року 50% постачань на користь платника ПДВ. Достатньо буде лише заяви компанії. Рада має намір змінити і вимоги до середньої зарплати персоналу компаній, які отримують швидке повернення ПДВ. У законопроекті чітко прописано умову: якщо компанія за підсумками останнього звітного року показує збитки, вона втрачає право претендувати на автоматичне повернення ПДВ.

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»