• Посилання скопійовано

Не можна повторно заявляти суму до відшкодування у зв’язку з виправленням помилок, установлених ДПІ

Підприємство заявило у січні — березні суму до бюджетного відшкодування, але податкова відмовила у відшкодуванні, бо ми неправильно заповнили додаток до декларації по ПДВ (у додатку 2 Довідка про залишок суми від’ємного значення попередніх податкових періодів, що залишається непогашеним після бюджетного відшкодування, отриманого у звітному податковому періоді, та підлягає включенню до складу податкового кредиту наступного податкового періоду (Д2) у колонці 2 звітний період, в якому виникла сума, вказали тільки рік, а місяць не вказали), є акт камеральної перевірки. Чи має право підприємство повторно заявити суму до бюджетного відшкодування за той період?

Пунктом 50.1 ст. 50 ПКУ передбачено право платника податків на подання уточнюючих розрахунків, що виникає лише у разі самостійного виявлення помилок у раніше поданих деклараціях.

Тож підприємство не може повторно заявляти суму до відшкодування у зв’язку з виправленням помилок, встановлених під час перевірки податковим органом.

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»