• Посилання скопійовано

Підприємець ввозить товари у митному режимі імпорту

Я -- підприємець і хочу ввозити в Україну побутову хімію, наприклад, на 1000 євро; скільки коштуватиме все це розмитнити?

Відповідно до статті 74 Митного кодексу України, імпорт (випуск для вільного обігу) -- це митний режим, згідно з яким іноземні товари після сплати всіх митних платежів, установлених законами України на імпорт цих товарів, та виконання всіх необхідних митних формальностей випускаються для вільного обігу на митній території України.
Згідно з частиною третьою статті 75 цього Кодексу:
для поміщення товарів у митний режим імпорту особа, на яку покладається дотримання вимог митного режиму, повинна:
1) подати митному органу, що здійснює випуск товарів, документи на такі товари;
2) сплатити митні платежі, якими відповідно до законів України обкладаються товари під час ввезення на митну територію України в режимі імпорту;
3) виконати встановлені відповідно до закону вимоги щодо заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності.
Згідно з п. 1.2 статті 1 ПКУ правила оподаткування товарів, що переміщуються через митний кордон України, визначаються цим Кодексом, крім оподаткування ввізним (імпортним) митом або вивізним (експортним) митом, які встановлюються Митним кодексом України та іншими законами з питань митної справи.
Ввізне мито справляється відповідно до Митного кодексу України за ставками, затвердженими Законом України від 05.04.2001 р. №2371-ІІІ «Про Митний тариф України» у редакції Закону України №2829-VI від 21.12.2010 р. «Про внесення змін до Закону України «Про Митний тариф України».
З інформацією щодо ставок ввізного мита можна ознайомитися, скориставшись Інтернетом, зокрема такими web-сайтами:
-- офіційний сайт Верховної Ради України www.portal.rada.gov.ua,
-- офіційний сайт Державної митної служби України www.customs.gov.ua.
Податок на додану вартість сплачується відповідно до ПКУ за ставкою 20% від бази оподаткування.

Джерело: ДМСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»