• Посилання скопійовано

Розроблено зміни до порядку визначення критеріїв для автоматичного відшкодування ПДВ

ДПСУ оприлюднила проект наказу Мінфіну про внесення змін до Порядку визначення відповідності платника податку критеріям, які дають право на отримання автоматичного відшкодування ПДВ, з метою приведення його у відповідність з вимогами ПКУ з урахуванням Закону № 5519

Розроблено зміни до порядку визначення критеріїв для автоматичного відшкодування ПДВ

Нововведение касается критерия относительно уровня налоговой нагрузки по налогу на прибыль (отношение уплаченного налога к объему полученных доходов).

Проектом предусматривается установить, что налоговая нагрузка должна превышать среднеотраслевой показатель по итогам последнего отчетного года (согласно действующей редакции НКУ).

Согласно действующей редакции Порядка упомянутый показатель должен превышать среднеотраслевой в каждом из последних четырех отчетных кварталов (устаревшая редакция НКУ).

Также проектом излагается в новой редакции форма уведомления о несоответствии плательщика критериям на автоматическое бюджетное возмещение.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»