• Посилання скопійовано

Право на податковий кредит виникає у разі використання товару у межах оподатковуваних госпоперацій

Міндоходів розглянуло питання щодо права на податковий кредит при ввезенні на митну територію України сідлового тягача

Право на податковий кредит виникає у разі використання товару у межах оподатковуваних госпоперацій

Міндоходів розглянуло питання щодо права на податковий кредит при ввезенні на митну територію України сідлового тягача.

Так, у разі ввезення товарів на митну територію України документом, що посвідчує право на віднесення сум податку до податкового кредиту, вважається митна декларація, яка підтверджує сплату податку. 

Крім цього, кредит звітного періоду визначається виходячи з договірної (контрактної) вартості товарів/послуг, але не вище рівня звичайних цін, та складається з сум податків, нарахованих (сплачених) платником податку за ставкою, встановленою пунктом 193.1 ПКУ, протягом такого звітного періоду у зв’язку з:

1) придбанням або виготовленням товарів та послуг з метою їх подальшого використання в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності платника податку;

2) придбанням основних фондів, у тому числі при їх імпорті, з метою подальшого використання в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності платника податку.

Таким чином, право на податковий кредит у фізособи - підприємця по операції з придбання сідлового тягача виникне у разі, якщо такий тягач придбавається для використання у межах госпдіяльності в оподатковуваних операціях (Лист Міндоходів від 14.06.2013 р. №2123/т/99-99-19-04-02-14).

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»