• Посилання скопійовано

Затверджено порядок визначення відповідності платника критеріям, які дають право на ПДВ-відшкодування

Затверджено порядок визначення відповідності платника податку критеріям, які дають право на отримання автоматичного бюджетного відшкодування ПДВ

Затверджено порядок визначення відповідності платника критеріям, які дають право на ПДВ-відшкодування

Міндоходів наказом від 10.12.2013 р. №781 затвердило Порядок визначення відповідності платника податку критеріям, які дають право на отримання автоматичного бюджетного відшкодування ПДВ.

Так, критерії оцінки платника, відповідність яким надає такому платнику податку право на отримання автоматичного бюджетного відшкодування сум ПДВ, побудовані на аналізі даних його звітних показників та наявної податкової інформації.

Дані, на підставі яких формуються критерії, та порядок їх обрахунку:

1) платники податку, які не перебувають у судових процедурах.

Для формування зазначеного критерію використовують відомості Єдиного держреєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, відомості, внесені до Єдиного банку даних про платників податків - юридичних осіб, сформовані на підставі судових рішень та оголошень про банкрутство;

2) платники податку, включені до Єдиного держреєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, стосовно яких у реєстрі відсутні записи про:

- відсутність підтвердження відомостей;

- відсутність за місцезнаходженням (місцем проживання);

- прийняття рішень про виділ, припинення юридичної особи, підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця;

- визнання повністю або частково недійсними установчих документів чи змін до установчих документів юридичної особи;

- припинення державної реєстрації юридичної особи чи підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця та стосовно таких осіб відсутні рішення або відомості, на підставі яких проводиться держреєстрація припинення юридичної особи чи підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

3) платники податку, які здійснюють операції, до яких застосовується нульова ставка.

Для формування зазначеного критерію використовують дані податкових декларацій з ПДВ платника за попередні 12 послідовних звітних податкових періодів (місяців)/ попередні 4 послідовних звітних податкових періоди (квартали) та уточнюючих розрахунків з ПДВ у зв’язку із самостійним виправленням помилок таких звітних періодів.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»