• Посилання скопійовано

У 2014 році строк перевірки при відшкодуванні ПДВ скоротився до 5 днів

Для платників із позитивною податковою історією термін камеральної перевірки, що є обов’язковим елементом процедури відшкодування ПДВ, скорочено з 20 до 5 днів

У 2014 році строк перевірки при відшкодуванні ПДВ скоротився до 5 днів

Як повідомили в Головному управлінні Міндоходів у Луганській області, в 2014 році  для сумлінних підприємців отримати бюджетне відшкодування ПДВ стало простіше.

Так,  для платників із позитивною податковою історією  термін камеральної перевірки, що є обов’язковим елементом процедури відшкодування ПДВ,  скорочено з 20 до 5 днів.

Право на отримання «позитивного» статусу мають платники ПДВ, які протягом попередніх 36 місяців одночасно забезпечували своєчасне подання звітності та не мали випадків анулювання реєстрації платника ПДВ.

Крім цього, претенденти на цей статус мають  відповідати  критеріям, необхідним для автоматичного відшкодування податку на додану вартість. Одним з ключових параметрів є високий рівень середньої оплати праці на підприємствах – не менше двох з половиною мінімальних зарплат.

У відомстві переконані, що скорочення термінів камеральної перевірки сприятиме підвищенню ефективності системи відшкодування ПДВ в цілому.

Джерело: ДФС у Луганській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»