• Посилання скопійовано

Підприємства-боржники можуть отримати повернення ПДВ у ручному режимі

ДФС запропонує Мінфіну більш ефективні підходи до автоматичного режиму повернення ПДВ

Підприємства-боржники можуть отримати повернення ПДВ у ручному режимі

Підприємства-боржники можуть отримати повернення податку на додану вартість (ПДВ) в ручному режимі. Про це заявив голова Державної фіскальної служби (ДФС) Роман Насиров сьогодні в ході прес-конференції в Києві.

"Автоматичної системи відшкодування ПДВ у нас немає "включив/ вимкнув" режиму, у нас є критерії. Треба сказати, що критерії було змінено 1 січня, в дійсності вступили в ефективному використанні десь з березня - квітня. Ряд підприємств не можуть задовольняти поточні критерії з автоматичного режиму. Плюс до того ж підприємства, у яких були заборгованості, підприємства, до яких є питання у податковій міліції, вони будуть, звичайно, платити в автоматичному режимі. Це не означає, що вони не отримують повернення ПДВ, це означає, що ті питання, які є до цих підприємств, відправляються на перевірку і вони можуть отримати повернення ПДВ у так званому ручному режимі і повернутись і потрапити в той критерій автоматичного режиму", - заявив Насиров.

За словами Насирова, ДФС найближчим часом запропонує Міністерству фінансів більш ефективні підходи до автоматичного режиму повернення ПДВ.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»