• Посилання скопійовано

Ввезення та постачання оборонної продукції: порядок оподаткування

Встановити, підпадає чи ні прилад під визначення продукції, що використовується в оборонних цілях та класифікується за відповідними кодами групи 90 УКТ ЗЕД, можливо лише за наявності висновку Державної служби експортного контролю

Ввезення та постачання оборонної продукції: порядок оподаткування

ТОВ здійснює операції з постачання комплектів аналізаторів спектру ANRITSU MS2720T, які класифікуються за відповідним кодом товарної позиції згідно з УКТ ЗЕД 9030 40 00 00 (інші прилади та апаратура, спеціально призначені для телекомунікацій (наприклад, вимірювачі перехресних завад, коефіцієнтів підсилення, коефіцієнтів викривлення, псофометри)), для потреб ДП. Чи оподатковуються такі товари ПДВ?

ДФСУ у листі від 30.04.2015 р. N 9495/6/99-99-19-03-02-15 відповіло, що встановити, підпадає чи ні вказаний прилад під визначену у пункті 32 підрозділу 2 розділу XX ПКУ продукцію, що використовується в оборонних цілях та класифікується за відповідними кодами групи 90 УКТ ЗЕД, можливо лише за наявності висновку Державної служби експортного контролю України.

Нагадаємо, що з 25.09.2014 p., тимчасово, на період проведення АТО та/або запровадження воєнного стану було розширено перелік продукції, операції з ввезення та постачання якої на митній території України звільняються від оподаткування ПДВ. Зокрема, звільняються від оподаткування ПДВ й операції з ввезення та постачання деякої продукції оборонного призначення

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»