• Посилання скопійовано

Чи оподатковуються ПДВ операції з використання програмного забезпечення?

ДФСУ роз'яснила питання щодо обкладення ПДВ операцій з надання права на використання програмного забезпечення на умовах ліцензійного договору

Чи оподатковуються ПДВ операції з використання програмного забезпечення?

ДФСУ у листі від 27.05.2015 року №11175/6/99-99-19-03-02-15 розглянула питання щодо обкладення ПДВ операцій з надання права на використання програмного забезпечення на умовах ліцензійного договору та повідомила.

Якщо згiдно з умовами лiцензiйного договору передбачено надання лiцензiату права на використання програмного забезпечення без можливостi продажу такого програмного забезпечення або здiйснення вiдчуження в iнший спосiб та/або умови використання не обмеженi функцiональним призначенням програмного забезпечення i його вiдтворення не обмежене кiлькiстю копiй, необхiдних для такого використання (використання «кiнцевим споживачем»), то отримання лiцензiаром платежу вiд лiцензiата як винагороди за надання вказаного права для цiлей оподаткування ПДВ визначається як роялтi. Вiдповiдно, така операцiя не є об’єктом оподаткування ПДВ.

Якщо ж згідно з умовами ліцензійного договору передбачено можливість продажу програмного забезпечення або інші умови його використання обмежені, то отримання ліцензіаром винагороди за надання вказаного права не буде вважатися роялті. Відповідно, на таку операцію поширюється режим звільнення від оподаткування ПДВ згідно з пунктом 26-1 підрозділу 2 розділу XX ПКУ.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»