• Посилання скопійовано

Порядок акумулювання ПДВ на спецрахунках сільгосппідприємств зазнав змін

Сільгосппідприємствам надано можливість акумулювати кошти ПДВ для використання їх на виробничі цілі. Зазначений механізм буде діяти до 1 січня 2017 року

 Порядок акумулювання ПДВ на спецрахунках сільгосппідприємств зазнав змін

Як відомо, Законом від 24.12.2015 р. №909 внесено зміни до статті 209 ПКУ щодо спеціального режиму оподаткування діяльності у сфері сільського та лісового господарства, а також рибальства в частині запровадження розподілу позитивної різниці між сумою податкових зобов'язань ПДВ та сумою податкового кредиту, зокрема:

  • за операціями з сільськогосподарськими товарами/послугами (крім операцій із зерновими і технічними культурами та операцій з продукцією тваринництва) підлягає перерахуванню до держбюджету - 50 % та на спеціальні рахунки, відкриті сільськогосподарським підприємствам - 50%;
  • за операціями із зерновими і технічними культурами підлягає перерахуванню до держбюджету - 85% та на спеціальні рахунки, відкриті сільськогосподарським підприємствам -15%;
  • за операціями з продукцією тваринництва підлягає перерахуванню до держбюджету - 20% та на спеціальні рахунки, відкриті сільськогосподарським підприємствам - 80%.

З огляду на це, Кабмін привів у відповідність до норм ПКУ Порядок акумулювання сільськогосподарськими підприємствами сум податку на додану вартість на спеціальних рахунках, відкритих у банках та/або органах, які здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів (постанова КМУ від 24.02.2016 р. №156).

Таким чином, сільгосппідприємствам надано можливість акумулювати кошти ПДВ для використання їх на виробничі цілі.

Зазначений механізм буде діяти до 1 січня 2017 року. 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: КМУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»