• Посилання скопійовано

ДФС нагадує: право на податковий кредит за податковою накладною - в межах 1095 днів від дати її складання

Податківці розглянули питання щодо включення до податкового кредиту суми ПДВ, відображеної у податковій накладній, яка була вчасно зареєстрована в ЄРПН, але не включена до податкового кредиту протягом 365 к.д.

ДФС нагадує: право на податковий кредит за податковою накладною - в межах 1095 днів від дати її складання

Право на ПК у звітній декларації

ДФСУ у листі від 15.08.2016 р. №17646/6/99-95-42-01-15 нагадала: належним чином складена та зареєстрована в ЄРПН податкова накладна, яка не була включена до податкового кредиту в податковому періоді її складання та з дати складання якої не минуло 365 днів, може бути включена до складу податкового кредиту в наступних звітних (податкових) періодах протягом 365 календарних днів з дати її складання шляхом відображення сум податку у розділі II «Податковий кредит» декларації з ПДВ.

 

Право на ПК через подання уточнюючого розрахунку

Якщо сума ПДВ відображена у податковій накладній, яка була вчасно зареєстрована в ЄРПН, та з дати складання якої не минуло 1095 днів, не була включена до складу податкового кредиту протягом 365 календарних днів, платник податку може включити таку суму ПДВ до податкового кредиту шляхом подання уточнюючого розрахунку податкових зобов’язань з ПДВ, з урахуванням строків давності, визначених статтею 102 ПКУ.

Читайте також: Формування податкового кредиту за «старими» податковими накладними 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»