• Посилання скопійовано

Основний засіб пошкоджено: що з ПДВ?

ДФСУ розглянула питання щодо порядку оподаткування податком на додану вартість операцій із ліквідації транспортного засобу

Основний засіб пошкоджено: що з ПДВ?

 ДФС у м. Києві у листі від 27.09.2016 р. №21210/10/26-15-12-01-18 роз'яснила: якщо основний засіб, який був пошкоджений в результаті несанкціонованого втручання невідомих осіб, та при придбанні якого був сформований податковий кредит, не можливо використати в господарській діяльності, платник податку зобов'язаний:

- нарахувати податкові зобов'язання з ПДВ;

- скласти не пізніше останнього дня звітного (податкового) періоду, в якому встановлено факт пошкодження основного засобу, і зареєструвати в ЄРПН зведену податкову накладну, виходячи з їх балансової (залишкової) вартості, що склалася станом на початок звітного (податкового) періоду, протягом якого здійснюються такі операції (у разі відсутності обліку необоротних активів - виходячи із звичайної ціни).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»