• Посилання скопійовано

Реорганізація підприємства – що з ПДВ?

ДФС звертає увагу на те, що запроваджено нові правила щодо відображення від'ємного значення суми ПДВ платника, що реорганізується, у податковому обліку його правонаступників

Реорганізація підприємства – що з ПДВ?

Головне управління ДФС у Вінницькій області звертає увагу платників ПДВ на те, що Законом від 21.12.2016 р.  №1797-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні" запроваджено нові правила щодо відображення від'ємного значення суми ПДВ платника, що реорганізується, у податковому обліку його правонаступників.

По-перше, новим пунктом 198.7 ПКУ встановлено, що сума від'ємного значення, що підлягає включенню до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду платника, що реорганізується підлягає перенесенню до складу податкового кредиту правонаступника;

По-друге, процедура перенесення залежить від виду реорганізації. Тобто, якщо реорганізація проводиться  шляхом приєднання, злиття чи перетворення, то сума від'ємного значення підлягає перенесенню до складу податкового кредиту правонаступника у наступному періоді після підписання передавального акта відповідно до законодавства. Якщо суб’єкт господарювання реорганізується шляхом поділу чи виділення, перенесення до складу податкового кредиту правонаступника відбувається пропорційно до отриманої частки майна згідно з розподільчим балансом у наступному періоді після підписання розподільчого балансу відповідно до законодавства.

По-третє, таке зарахування задекларованого від'ємного значення ПДВ платника, що реорганізується до складу податкового кредиту правонаступника здійснюється в разі його підтвердження документальною  перевіркою контролюючого органу.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у Вінницькій області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»