• Посилання скопійовано

Ремонт автомобіля за рахунок страхової компанії: що з ПДВ

Власник автомобіля при отриманні послуг з ремонту автомобіля, оплата за які здійснюється страховою компанією, відносить до податкового кредиту суму ПДВ за такою операцією

Ремонт автомобіля за рахунок страхової компанії: що з ПДВ

Виплата страховою компанією страхових платежів згідно з пп. 196.1.3 ПКУ не є об’єктом оподаткування ПДВ. Про це нагадує ДФС у Тернопільській області.

Водночас відповідно до пп. «б» п. 185.1 ПКУ послуги з ремонту автомобіля є об’єктом оподаткування ПДВ. А отже, особа, що виконує ремонт автомобіля, відповідно до п. 187.1 ПКУ на дату, що сталася раніше (отримання страхового платежу в рахунок оплати вартості ремонту автомобіля або фактичного надання послуг по ремонту автомобіля):

- визначає податкові зобов’язання з ПДВ, виходячи з договірної вартості ремонту,

- обов’язана скласти та зареєструвати в ЄРПН податкову накладну за такою операцією

Власник автомобіля при отриманні послуг з ремонту автомобіля, оплата за які здійснюється страховою компанією, відносить до податкового кредиту суму ПДВ за такою операцією (на підставі належним чином складеної та зареєстрованої в ЄРПН податкової накладної) та в тому ж звітному періоді визначає податкові зобов’язання на підставі п. 198.5 ПКУ, оскільки платіж за ремонт автомобіля був сплачений не ним, а страховою компанією.

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»