• Посилання скопійовано

Оподаткування ПДВ безкоштовного харчування за принципом «шведського столу»

Податківці у новому листі надали роз'яснення з приводу оподаткування ПДВ безкоштовного харчування своїх працівників на умовах "шведського столу"

ДФСУ у листі від 22.03.2017 р. №5683/6/99-99-13-02-03-15 нагадують, що згідно з п. 185.1 ПКУ об’єктом оподаткування ПДВ є операції платників податку з постачання товарів та послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до ст. 186 ПКУ.

А от постачання товарів/послуг включає в себе безоплатну передачу майна іншій особі, постачання послуг іншій особі на безоплатній основі (пп."в" пп. 14.1.185, пп. "в" пп. 14.1.191 ПКУ).

Саме тому операції підприємства з безкоштовного харчування своїх працівників на умовах "шведського столу" для такого підприємства – платника ПДВ є об’єктом оподаткування ПДВ, під час здійснення яких ПДВ нараховується у загальновстановленому порядку. При цьому база оподаткування ПДВ у такому разі визнається за загальними правилами на підставі п. 188.1 ПКУ.

Про інші нюанси оподаткування безкоштовного харчування працівникам на умовах “шведського столу” читайте тут>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»