ДФС у Миколаївській області у листі від 18.11.2016 р. №3955/10/14-29-13-01-12 роз'яснила:
1) Якщо безкоштовне харчування надається всім працівникам підприємства та ведеться їх облік, то вартість такого харчування є об’єктом оподаткування ПДФО відповідно до пп. "б" 164.2.17 ПКУ.
2) Розділом III ПКУ не передбачено коригування фінансового результату до оподаткування на різниці за витратами на організацію харчування робітників. Такі операції відображаються при формуванні фінансового результату до оподаткування згідно з правилами бухобліку.
3) Оплати або дотації на харчування працівників, у тому числі в їдальнях, буфетах, профілакторіях є базою нарахування ЄСВ. Інші умови організації харчування працівників не є базою нарахування єдиного внеску.
***
Читайте також:
- Організація бухобліку в їдальні для харчування працівників;
- Як оподатковуються виплати на безоплатне харчування працівників