• Посилання скопійовано

Складення зведених податкових накладних при застосуванні касового методу

Податківці розглянули питання щодо можливості складання платником податку, який використовує касовий метод, зведеної податкової накладної

Складення зведених податкових накладних при застосуванні касового методу

ДФСУ у листі від 03.03.2017 р. №4475/6/99-99-15-03-02-15 роз'яснила: платники ПДВ, які постачають теплову енергію, природний газ (крім скрапленого), надають послуги з транспортування та/або розподілу природного газу, водопостачання, водовідведення чи послуги, вартість яких включається до складу квартирної плати чи плати за утримання житла, фізичним особам, бюджетним установам, а також ЖЕКам, визначають дату виникнення податкових зобов'язань та податкового кредиту за касовим методом.

З метою п. 187.10 ПКУ послугами, вартість яких включається до складу квартирної плати чи плати за утримання житла, вважаються послуги з технічного обслуговування ліфтів та диспетчерських систем, систем протипожежної автоматики та димовидалення, побутових електроплит, обслуговування димовентиляційних каналів, внутрішньобудинкових систем водо- і теплопостачання, водовідведення та зливової каналізації, вивезення та утилізації твердого побутового та грубого сміття, прибирання будинкової та прибудинкової території, а також інші послуги, які надаються ЖЕКами зазначеним у цьому пункті покупцям за їх рахунок.

Податкові накладні складаються платником податку, який застосовує касовий метод, на дату отримання коштів, що надійшли на поточний рахунок продавця як оплата (передоплата) за товари/послуги.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»