• Посилання скопійовано

Критерії оцінки ступеня ризиків для блокування податкових накладних будуть доопрацьовувати

12 травня за результатами наради в Комітеті ВРУ з питань податкової та митної політики вирішено Критерії оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН, ще раз доопрацювати і оприлюднити найближчим часом

Критерії оцінки ступеня ризиків для блокування податкових накладних будуть доопрацьовувати

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook Ольга Германова.

Прокоментувала це рішення і Глава податкового комітету ВРУ Ніна Южаніна. "Із розгляду на робочій групі ознак, за якими перевіряються податкові накладні, що подаються на реєстрацію (щоб не потрапити в моніторинг як ризикові), і критеріїв моніторингу податкових накладних (вже як потенційно ризикових) стало очевидно, що вони важко сприймаються, але Міністерство фінансів і ДФС доклали максимум зусиль, щоб зменшити кількість податкових накладних, реєстрація яких зупинятиметься. Під час дискусії на робочій групі було досягнуто розуміння того, що деякі з критеріїв треба виправити або ж уточнити. Адже потрібно як не спричинити появу зайвих проблем у бізнесу, так і забезпечити посильне навантаження на комісію по розблокуванню податкових накладних".

Ніна Южаніна погодилась, що  запровадження СЕА ПДВ не дало змогу подолати всі шахрайства з ПДВ, як декларувалося. І, на її думку, проблема тут полягає не стільки у фінансовій площині, скільки в тому, що за 25 років держава і бізнес так і не навчилися довіряти одне одному.

"Тому блокування податкових накладних — це і складний, і водночас необхідний шлях, пройшовши яким, платники мають забути про перевірки правильності формування ними податкового кредиту. Так, держава не створює робочі місця в економіці, але вона повинна забезпечити нормальні умови ведення бізнесу. Сподіваюся, невдовзі ми все ж таки цього досягнемо", - зазначила вона.

***

Читайте також:

Блокування податкових накладних: чого очікувати?

Проект критеріїв оцінки ступеня ризиків для блокування податкових накладних: дубль 2 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»