• Посилання скопійовано

Розрахунок бюджетної дотації - на прикладі від Мінагрополітики

Розмір дотації розраховується як частка реалізованої дотаційної продукції в загальному обсязі реалізованої продукції, помножена на задекларовану суму ПДВ (з урахуванням коефіцієнта пропорційності відповідно до бюджетного фінансування)

Розрахунок бюджетної дотації - на прикладі від Мінагрополітики

Мінагрополітики на прикладі роз’яснило порядок розрахунку бюджетної дотації.

Зазначено, що розмір  дотації розраховується як частка реалізованої дотаційної продукції у загальному обсязі реалізованої продукції помножена на задекларовану суму ПДВ (з урахуванням коефіцієнту пропорційності відповідно до бюджетного фінансування). Наприклад:

1

Виписані податкові накладні за місяць (всього), в тому числі за видами діяльності, що дотуються

250

200

2

Питома вага, коефіцієнт (200/250)

0,8

3

Сума ПДВ, що підлягає сплаті (сплачено) за декларацією

50

4

Сума дотації, що підлягає сплаті виробникам (50*0,8)

40

Окрім того, у Міністерстві звертають увагу, що відповідно до п. 2 Порядку розподілу бюджетної дотації, не мають права на отримання бюджетної дотації за звітний (податковий) період, за який проводиться бюджетна дотація, особи, які мають податковий борг з ПДВ на наступний день після граничного строку сплати цього податку за звітний період, за який надається бюджетна дотація. Тому варто здійснювати звірки з підрозділами ДФС на предмет наявності або відсутності податкової заборгованості до кінця строку сплати податку.

Згідно з п. 5 Порядку бюджетна дотація виплачується товаровиробникам щомісяця пропорційно частці сплаченої до бюджету суми ПДВ за визначеними видами діяльності в загальній сумі сплати ПДВ. Тобто бюджетна дотація виплачується лише при позитивній сумі ПДВ по операціях за всіма видами діяльності.

Джерело: Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»