• Посилання скопійовано

Послуги від нерезидента: коригування податкових зобов’язань та кредиту у звітності з ПДВ

ДФСУ розглянула питання щодо відображення платником ПДВ - отримувачем послуг коригування податкових зобов’язань, нарахованих при отриманні послуг від нерезидента, у звітності з ПДВ

Послуги від нерезидента: коригування податкових зобов’язань та  кредиту у  звітності з ПДВ

ДФСУ в індивідуальній податковій консультації від 06.06.2017 р. №492/6/99-99-15-03-02-15/ІПК роз'яснила, що у разі виникнення підстав для коригування податкового зобов’язання та податкового кредиту згідно зі ст. 192 ПКУ, отримувачем послуг - платником ПДВ до податкової накладної, складеної у зв’язку з отриманням від нерезидента послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, складається розрахунок коригування, який залишається у такого отримувача послуг.

У рядках 6 розділу І "Податкові зобов’язання" та 13 розділу II "Податковий кредит" декларації з ПДВ, яка подається за звітний (податковий) період, у якому складено такий розрахунок коригування, одночасно відображаються підсумкове значення (зі знаком "+" або "-") обсягів нарахувань послуг, отриманих від нерезидента на митній території України.

При цьому у додатку 1 (Д1) відображенню підлягають лише обсяги коригування послуг, отриманих від нерезидента на митній території України.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»