• Посилання скопійовано

Можливість складання зведеної податкової накладної при роздрібній торгівлі товарами

Податківці у листі розповіли про можливість складання зведеної податкової накладної при роздрібній торгівлі товарами та наданні послуг кінцевим споживачам

Можливість складання зведеної податкової накладної при роздрібній торгівлі товарами

У листі від 12.06.2017 р. №587/6/99-99-15-03-02-15/ІПК податківці вказали, що операція платника ПДВ з постачання товарів/послуг кінцевому споживачеві (не зареєстрованому як платник ПДВ), зокрема реалізація товарів у мережах магазинів роздрібної торгівлі такому кінцевому споживачеві, не може розцінюватись як постачання товарів, що має безперервний або ритмічний характер. Такий висновок зроблено на підставі видів операцій, які мають безперервний або ритмичний характер відповідно до п. 201.1 ПКУ.

Тому за вказаними операціями платник ПДВ - постачальник товарів зобов’язаний скласти податкову накладну за щоденними підсумками операцій, як це передбачено нормами п. 201.1 ПКУ

Про особливості складання податкових накладних за щоденними підсумками читайте у новинах:

Податкова накладна повинна складатися за щоденними підсумками операцій до кожного касового апарату окремо>>>

Податкові накладні за щоденними підсумками операцій: особливості складання>>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»