• Посилання скопійовано

ДФСУ нагадала порядок округлення показників в податковій накладній

Усі графи податкової накладної, що мають вартісні показники, заповнюються в гривнях з копійками. При цьому у кількісному показнику податкової накладної необхідною кількістю знаків після коми вважається така кількість, якої достатньо для правильного розрахунку вартісного показника у графі 10 податкової накладної

ДФСУ нагадала порядок округлення показників в податковій накладній

ДФСУ у листі від 30.06.2017 р. №920/6/99-99-15-03-02-15/ІПК нагадує, що відповідно до п. 16 Порядку №1307:

  • у графі 6 податкової накладної зазначається кількість (об'єм, обсяг) постачання товарів/послуг,
  • у графі 7 - ціна постачання одиниці товару/послуги без урахування ПДВ,
  • у графі 10 - обсяг постачання (база оподаткування) без урахування ПДВ (значення графи 10 обраховується шляхом множення значення графи 6 на значення графи 7).

Пунктом 4 Порядку №1307 передбачено, що усі графи податкової накладної, що мають вартісні показники, заповнюються в гривнях з копійками (крім показника графи 7, у разі якщо для нього інше передбачено чинним законодавством). При цьому у кількісному показнику податкової накладної необхідною кількістю знаків після коми вважається така кількість, якої достатньо для правильного розрахунку вартісного показника у графі 10 податкової накладної.

Також про правила округлення вартісних показників у податковій накладній читайте тут та тут.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»