• Посилання скопійовано

Нарахування ПЗ з ПДВ згідно з п. 198.5 ПКУ за товарами, які були придбані після 1 липня 2015 року

Податківці розглянули питання нарахування податкових зобов’язань з ПДВ згідно з п. 198.5 ПКУ за товарами/послугами, які були придбані/виготовлені після 1 липня 2015 року, якщо під час такого придбання суми податку не були включені до податкового кредиту, зокрема, з причини помилок у податковій накладній або відсутності її реєстрації в ЄРПН

Нарахування ПЗ з ПДВ згідно з п. 198.5 ПКУ за товарами, які були придбані після 1 липня 2015 року

ДФСУ у листі від 10.10.2017 р. №2192/ІПК/99-95-42-03-15/ІПК зазначила, що ПКУ не встановлено залежність нарахування податкових зобов’язань відповідно до п. 198.5 ПКУ у разі використання придбаних товарів/послуг у операціях, передбачених цим пунктом, від факту формування податкового кредиту за операціями з придбання таких товарів/послуг на підставі зареєстрованих в ЄРПН податкових накладних (крім товарів/послуг, придбаних або виготовлених до 01 липня 2015 року).

Отже, податкові зобов’язання відповідно до п. 198.5 ПКУ по товарам/послугам, які були придбані/виготовлені після 01 липня 2015 року з ПДВ, нараховуються платником податку в звітному (податковому) періоді, в якому постачальником таких товарів/послуг, необоротних активів зареєстровано в ЄРПН відповідну податкову накладну. Тобто у тому звітному періоді, в якому у покупця таких товарів/послуг виникли підстави для включення сум ПДВ, сплачених (нарахованих) при їх придбанні, до складу податкового кредиту.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»