• Посилання скопійовано

Запропоновано звільнити від штрафів з ПДВ деяких постачальників електричної енергії

Зареєстровано законопроект, яким пропонується внести зміни до ПКУ щодо стабілізації розрахунків на Оптовому ринку електричної енергії України

Запропоновано звільнити від штрафів з ПДВ деяких постачальників  електричної енергії

12 жовтня 2017 року у Верховній Раді зареєстровано законопроект №6005-д "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стабілізації розрахунків на Оптовому ринку електричної енергії України". Його авторами є Н. Южаніна та М. Єфімов.

Метою законопроекту є стабілізація фінансово-економічного становища суб’єктів електроенергетики, шляхом врахування у податковому законодавстві особливостей функціювання Оптового ринку електричної енергії.  

Так, законопроектом пропонується тимчасово, до 01.07.2018 року, до виробників електричної енергії, що здійснюють постачання електричної енергії державному підприємству “Енергоринок”, та станом на 01.01.2016 року мали податковий борг з ПДВ:

  • не застосовувати штрафи, передбачені статтею 120-1, статтею 126 ПКУ (в частині ПДВ),
  • не нараховувати пеню, встановлену підрозділом “а” пп. 129.1.1 ПКУ (в частині ПДВ).

Перелік виробників електричної енергії, на яких поширюватимуться такі правила та Перелік податкових накладних, складених такими виробниками електричної енергії з 01.07.2015 року та не зареєстрованих в ЄРПН, пропонується затверджувати Кабінетом Міністрів України.

Крім того, пропонується зняти обмеження 365 календарних днів для можливості реєстрації в ЄРПН, складених починаючи з 1 липня 2015 року, встановивши при цьому 50% штрафних санкцій за порушення строку реєстрації таких податкових накладних понад 365 календарних днів.

Щодо права на формування податкового кредиту по податкових накладних, зареєстрованих у ЄРПН з порушенням строку реєстрації, то, з урахуванням строків давності щодо можливості проведення перевірки контролюючим органом, пропонується надати таке право протягом 1095 календарних днів. 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»