• Посилання скопійовано

Президент звільнив від штрафів з ПДВ деяких постачальників електричної енергії

Сьогодні, 30 листопада, Президент підписав Закон про внесення змін до Податкового кодексу щодо стабілізації розрахунків на Оптовому ринку електричної енергії України

Президент звільнив від штрафів з ПДВ деяких постачальників електричної енергії

Про це йдеться у карточці  законопроекту №6005-д на сайті ВРУ.

Згідно з Законом від 09.11.2017 р. №2198-VIIIтимчасово, до 01.07.2018 року, до виробників електричної енергії, що здійснюють постачання електричної енергії державному підприємству “Енергоринок”, та станом на 01.01.2016 року мали податковий борг з ПДВ, не будуть:

  • застосовувати штрафи, передбачені статтею 120-1, статтею 126 ПКУ (в частині ПДВ),
  • нараховувати пеню, встановлену підрозділом “а” пп. 129.1.1 ПКУ (в частині ПДВ).

Перелік виробників електричної енергії, на яких поширюватимуться такі правила та Перелік податкових накладних, складених такими виробниками електричної енергії з 01.07.2015 року та не зареєстрованих в ЄРПН, має затвердити Кабмін.

Крім того, знято обмеження 365 календарних днів для можливості реєстрації в ЄРПН, складених починаючи з 1 липня 2015 року, встановивши при цьому 50% штрафних санкцій за порушення строку реєстрації таких податкових накладних понад 365 календарних днів.

Щодо права на формування податкового кредиту по податкових накладних, зареєстрованих у ЄРПН з порушенням строку реєстрації, то, з урахуванням строків давності щодо можливості проведення перевірки контролюючим органом, пропонується надати таке право протягом 1095 календарних днів. 

Планується, що цей Закон набере чинності з дня наступного за днем його опублікування.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»