• Посилання скопійовано

Одиниці виміру придбання та подальшого постачання можуть відрізнятися, — ДФС

ДФС роз'яснила, що одиниця виміру, вказана у графі 4 ПН, складеної на операцію з постачання товару, може відрізнятися від одиниці виміру, що вказана у ПН, отриманій платником податку при придбанні такого товару

Одиниці виміру придбання та подальшого постачання можуть відрізнятися,  — ДФС

ДФС у Донецькій області в індивідуальній консультації від 12.03.2018 р. №937/ІПК/05-99-12-01-13 навела приклад, коли одиниці виміру можуть відрізнятися.

А саме: "постачання товару, ціну якого при придбанні було встановлено, наприклад, за вагову одиницю (кілограм, тонну тощо), може здійснюватися за ціною за кількісну одиницю (штуку тощо) такого товару."

У такому випадку одиниця виміру, вказана у графі 4 ПН, складеної на операцію з постачання товару, може відрізнятися від одиниці виміру, що вказана у ПН при придбанні такого товару.

Аналогічний висновок уже був озвучений податківцями раніше в інформаційно-довідковому ресурсу «ЗІР». Про це тут>>

Окремо у ІПК податківці нагадали правила складання ПН, залежно від того є одиниця виміру у КСПОВО  чи ні.

За Порядком № 1307 графи 4 та 5 заповнюються відповідно до Класифікатора системи позначень одиниць вимірювання та обліку (КСПОВО), чинного на дату складання податкової накладної.

У графі 4 зазначається умовне позначення відповідної назви одиниці вимірювання/обліку (українське), зазначеної у КСПОВО.

Зверніть увагу: у разі складання зведених ПН, особливості заповнення яких викладені у п. 11 Порядку №1307, у графі 4 вказується "грн", а графа 5 не заповнюється.

Варіант № 1. Якщо ж товар/послуга, що постачається, має одиницю обліку, яка у КСПОВО, то графи заповнюємо так:

  • у графі 4 — умовне позначення одиниці вимірювання таких товару/послуги, яке використовується для обліку та відображається у первинних документах;
  • у графі 5 — код відповідної одиниці вимірювання/обліку, зазначений у КСПОВО.

Варіант № 2. У разі якщо в графі 4 зазначено умовне позначення одиниці виміру, яка відсутня в КСПОВО, то графа 5 не заповнюється.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у Донецькій області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»