• Посилання скопійовано

Мінфін оприлюднив проект змін до порядку ведення Реєстру заяв на бюджетне відшкодування ПДВ

Мінфін оприлюднив проект постанови, яка передбачає забезпечення рівних умов для платників ПДВ щодо відшкодування ПДВ. Як тих, у яких право на відшкодування виникло у 2017-2018 роках, так і тих, у кого це право виникло раніше, але відшкодування вони мали отримувати за окремим порядком

Мінфін оприлюднив проект змін до порядку ведення Реєстру заяв на бюджетне відшкодування ПДВ

Не таємниця, що після змінення процедури бюджетного відшкодування ПДВ у 2017 році, частина платників цього податку, яка не отримала такі кошти за старою процедурою, але подавала заяви ще до 01.02.2016 р., потрапила до такого собі переліку кредиторів бюджету – Тимчасового реєстру.  

З механізмом про відшкодування сум ПДВ, включених до Тимчасового реєстру можна ознайомитися тут. При цьому Мінфін підкреслював, що чинним законодавством не передбачено механізм відшкодування сум ПДВ, включених до Тимчасового реєстру, та структуру такого реєстру. Все це тільки передбачалося напрацювати та затвердити. 

Пройшло півтора року, і,  здається, справа зрушила з місця. 

Мінфін повідомив про оприлюднення проекту Постанови КМУ, якою передбачаються внесення змін до постанови КМУ від 25.01.2017 р. № 26.

З текстом проекту можна ознайомитися тут>>

До  Постанови КМУ №26 пропонується внести інформацію, що Реєстр формується автоматично на підставі баз даних ДФС і Казначейства та складається з двох окремих частин:

Окрім цього, Постанову №21 планується доповнити окремим пунктом, у якому зазначено що відшкодування узгоджених сум податку на додану вартість, зазначених у Тимчасовому реєстрі заяв про повернення суми бюджетного відшкодування ПДВ, здійснюється у порядку відповідно цієї постанови.  Тим самим передбачається встановлення рівних умов щодо відшкодування ПДВ для всіх платників ПДВ. 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»