• Посилання скопійовано

Постачальник не зазначив нулі на початку ІПН покупця у ПН: що з податковим кредитом за нею?

У зареєстрованій податковій накладній не було вказано нулі на початку ІПН. Податківці зазначають, що така податкова накладна помилковою вважатись не буде і не призведе до негативних наслідків

Постачальник не зазначив нулі на початку ІПН покупця у ПН: що з податковим кредитом за нею?

ДФСУ в індивідуальній консультації від 21.08.2018 р. №3638/6/99-99-15-03-02-15/ІПК зазначила, що при реєстрації в ЄРПН ПН/РК, складених на покупця - платника ПДВ, здійснюється звіряння даних щодо перебування продавця/покупця у реєстрі платників ПДВ.

ПН/РК, складені на покупця - платника ПДВ, не можуть бути зареєстровані в ЄРПН, якщо особу (продавця/покупця), зазначену у такій ПН/РК, не внесено до реєстру та такій особі не присвоєно ІПН.

Своєю чергою, відповідно до п. 201.10 ПКУ помилки в реквізитах, визначених п. 201.1 ПКУ (крім коду товару згідно з УКТ ЗЕД), які не заважають ідентифікувати здійснену операцію, її зміст (товар/послугу, що постачаються), період, сторони та суму податкових зобов'язань, не можуть бути причиною неприйняття податкових накладних у електронному вигляді.

Відповідно до цього, податківці зазначають: якщо у податковій накладній при заповненні поля "ІПН отримувача (покупця)" постачальником не зазначено нуль, який є першим символом (цифрою) у ІПН покупця, та така податкова накладна зареєстрована у ЄРПН, то така помилка:

  1. не заважає ідентифікувати здійснену операцію (зокрема, покупця товарів/послуг),
  2. не може бути єдиною причиною для невизнання податкового кредиту за такою ПН.

***

Читайте також:

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»