• Посилання скопійовано

Постачання протягом року не було, але придбавали товар з ПДВ: що з анулюванням реєстрації?

У платника ПДВ протягом року відсутні операції з постачання, однак було здійснено придбання товару з ПДВ. Чи анулюється в такому випадку реєстрація платника ПДВ?

Постачання протягом року не було, але придбавали товар з ПДВ: що з анулюванням реєстрації?

ДФС у Тернопільській області нагадала, що реєстрація платника ПДВ діє до дати анулювання реєстрації платника податку.

Анулювання проводиться шляхом виключення з реєстру платників ПДВ і відбувається, зокрема, якщо зареєстрована особа протягом 12 послідовних податкових місяців:

  • не подає ДФС декларації з ПДВ;
  • та/або подає таку декларацію (податковий розрахунок), яка (який) свідчить про відсутність постачання/придбання товарів/послуг, здійснених з метою формування податкового зобов’язання чи податкового кредиту.

Тож, якщо у платника ПДВ протягом 12 послідовних податкових місяців відсутні операції з постачання та при цьому наявні обсяги придбання, за рахунок яких сформовано податковий кредит, підстави для анулювання реєстрації платника ПДВ відсутні.

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»