• Посилання скопійовано

Потрібно виправити зведену ПН на звільнену операцію: як скласти РК до неї?

Податківці роз'яснили, як заповнити РК, якщо обсяг постачання зведеної ПН було виправлено

Потрібно виправити зведену ПН на звільнену операцію: як скласти РК до неї?

«Вісник. Офіційно про податки»

Якщо після складання та реєстрації в ЄРПН зведеної ПН, складеної на виконання вимог п. 199.1 ПКУ, платник податку виявив помилку у такій зведеній ПН, він може скласти РК до такої ПН, в якому зі знаком «–» в тих графах, заповнення яких передбачено, зазначити показники щодо товарів/послуг, які виправляються. При цьому у графі 1 такого РК в обов’язковому порядку вказується номер за порядком рядка зведеної ПН, що коригується.

Другим рядком РК до такої накладної платник податку зазначає виправлені показники обсягу товарів/послуг. При цьому у графі 1 такого РК вказується новий черговий порядковий номер рядка, якого не було в зведеній ПН, що коригується.

У графі 2 РК у всіх рядках, які заповнюються у зв’язку з таким коригуванням, зазначається причина коригування — «Коригування зведеної податкової накладної, складеної відповідно до пункту 199.1 статті 199 ПКУ».

У графі 3 «Номенклатура товарів/послуг. Вартість чи кількість яких коригується» РК до такої зведеної ПН зазначаються дати складання та порядкові номери ПН, складених з метою нарахування податкових зобов’язань згідно із п. 199.1 ПКУ, відповідно до яких проводиться коригування. При цьому кожна така ПН вказується в окремому рядку.

При складанні РК до зведеної ПН в такому РК є обов’язковою наявність відміток аналогічних в ПН, яку платник коригує, а саме: «До зведеної податкової накладної» та у разі наявності «Не підлягає наданню отримувачу (покупцю) з причини» (типи причин 04, 08, 09,10, 13).

***

Читайте також: Зведені податкові накладні – що це таке та коли їх можна складати?

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»