• Посилання скопійовано

Переходите на загальну систему — пам'ятайте про реєстрацію платником ПДВ

За наявністю на дату переходу оподатковуваних операцій ПДВ у розмірі 1 млн грн потрібно не пізніше 10 числа першого місяця переходу подати до ДФС заяву за формою №1-ПДВ та зареєструватися як платник ПДВ

Переходите на загальну систему — пам'ятайте про реєстрацію платником ПДВ

ДФС у своїй ІПК від 30.11.2018 р. №5056/ІПК/26-15-12-01-18 зазначила, що якщо в такої особи на дату переходу загальна сума від здійснення операцій з постачання товарів/послуг, що підлягають оподаткуванню ПДВ, у тому числі з використанням локальної або глобальної комп’ютерної мережі, протягом останніх 12 календарних місяців сукупно перевищує 1 000 000 грн (у тому числі включаючи період перебування на спрощеній системі оподаткування), така особа повинна не пізніше 10 числа першого календарного місяця, у якому здійснено перехід на сплату інших податків і зборів, подати до контролюючого органу реєстраційну заяву платника ПДВ за формою №1-ПДВ та відповідно зареєструватися як платник ПДВ.

При цьому будь-яка особа, яка підлягає обов’язковій реєстрації як платник ПДВ у випадках і в порядку, передбачених ст. 183 ПКУ, та не подала до контролюючого органу заяву, несе відповідальність за ненарахування або несплату ПДВ на рівні зареєстрованого платника ПДВ без права нарахування податкового кредиту та отримання бюджетного відшкодування податку.

 

 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»