• Посилання скопійовано

Здійснили гарантійний ремонт та замінили одну з частин: що з ПДВ?

При здійсненні операції з гарантійної заміни частини (деталі) поставленого товару відбувається надання послуги з гарантійного обслуговування, а не постачання чи повернення окремої деталі

Здійснили гарантійний ремонт та замінили одну з частин: що з ПДВ?

Податківці у підкатегорії 101.15 «ЗІР» зауважили, що при здійсненні протягом гарантійного періоду на виконання гарантійного зобов’язання операції з гарантійної заміни частини (деталі) поставленого товару відбувається надання послуги з гарантійного обслуговування, а не постачання чи повернення окремої деталі. Тому розрахунок коригування до податкової накладної, що була складена за операцією з постачання такого товару, не складається.

В той же час надання будь-яких висновків щодо кожного конкретного випадку виникнення податкових взаємовідносин, у тому числі й тих, про які йдеться у питанні, можливе за результатами аналізу документів та матеріалів, що дадуть змогу однозначно ідентифікувати предмет запиту. Тому рекомендуємо платникам із порушеного питання звертатися до ДПС для отримання індивідуальної податкової консультації.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»