• Посилання скопійовано

Платник ПДВ переходить на спецгрупу ЄП: чи можна повернути кошти з ПДВ-рахунку?

Оскільки при переході на спецгрупу ЄП реєстрація платника ПДВ не анулюється, то залишки грошей в СЕА ПДВ не можуть бути використані

Платник ПДВ переходить на спецгрупу ЄП: чи можна повернути кошти з ПДВ-рахунку?

ДПС у Рівненській області роз’яснюють, що ні, не може. Оскільки суб’єкту господарювання на третій групі єдиного податку за ставкою 2 відсотки доходу реєстрація платника ПДВ не анулюється, а є призупиненою, на період перебування на такій системі у такого суб’єкта господарювання відсутній обов’язок подання податкової звітності з ПДВ, то виходячи з положень пункту 2001.5 статті 2001 Кодексу (з рахунку у системі електронного адміністрування ПДВ повернення коштів платнику здійснюється за заявою, яка подається до контролюючого органу у складі податкової звітності з ПДВ) залишки грошей на електронному рахунку не можуть бути використані.

Більше інформації – на вебпорталі ДПС у «Базі знань» загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу.

Джерело: ДПС у Рівненській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»