• Посилання скопійовано

Уряд вніс зміни до переліку необхідних товарів для протидії COVID-19

З 4 жовтня товари з цього переліку застосовують і для операцій, які звільняються від сплати ввізного мита

Уряд вніс зміни до переліку необхідних товарів для протидії COVID-19

4 жовтня 2022 року набрала чинності постанова КМУ від 30.09.2022 р. №1100, яка скоригувала перелік товарів (у т. ч. лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання), необхідних для протидії COVID-19, операції з ввезення яких на митну територію України та/або операції з постачання яких на митній території України звільняються від ПДВ.

У переліку з'явилася нова позиція – нові моторні транспортні засоби, що використовуються як база (шасі) для виготовлення спеціалізованого санітарного автомобіля екстреної (швидкої) медичної допомоги.

Для віднесення моторних транспортних засобів, що класифікуються за кодом 8704 21 91 00 згідно з УКТЗЕД, до товарів, операції з ввезення яких на митну територію України та/або операції з постачання яких на митній території України звільняються від ПДВ, та які звільняються від сплати ввізного мита, повинно бути подано:

  • документ, який підтверджує зобов'язання підприємства щодо застосування ввезеного транспортного засобу, що класифікується за кодом 8704 21 91 00 згідно з УКТЗЕД, для використання як база (шасі) для виготовлення спеціалізованого санітарного автомобіля екстреної (швидкої) медичної допомоги, погоджений з МОЗ;
  • сертифікат, що підтверджує, що система управління якістю на виробництві відповідає вимогам ДСТУ EN ISO 13485:2018 «Медичні вироби. Система управління якістю. Вимоги до регулювання (EN ISO 13485:2016, IDT; ISO 13485:2016, IDT)».

Але тепер з 4 жовтня товари з цього переліку застосовують і для операцій, які звільняються від сплати ввізного мита.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»