• Посилання скопійовано

Увага! Блокувати ПН та РК будуть ще більше: затверджено зміни до Порядку

12 жовтня КМУ затвердив постанову про внесення змін до Порядку зупинення реєстрації ПН та РК в ЄРПН. Завдяки змінам зупинення реєстрації ПН та РК буде відбуватися не тільки щодо складених ПН та РК, а й поданих на реєстрацію

Увага! Блокувати ПН та РК будуть ще більше: затверджено зміни до Порядку

12 жовтня під час чергового засідання КМУ було затверджено постанову про внесення змін до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.

З текстом Постанови КМУ від 12.10.2022 р. №1154 можна ознайомитися тут.

Докладно про зміни в процедурі блокування ПН та РК ми розповіли в окремому аналітичному матеріалі. 

За інформацією Тараса Мельничука, зокрема, виключено можливість безумовної реєстрації розрахунків коригування, складених постачальником товарів/послуг до податкової накладної, що складена на отримувача – платника податку, в яких передбачається зменшення суми компенсації вартості хоча б одного з товарів/послуг їх постачальнику.

До того ж передбачено вимогу щодо зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування платника податку, яким подано для реєстрації ПН та РК в ЄРПН, у разі, якщо такий платник відповідає хоча б одному критерію ризиковості платника податку. 

Також постановою КМУ встановлено обов’язок комісій контролюючих органів приймати рішення про неврахування таблиці даних платника податку у разі:

  • відповідності платника податку критеріям ризиковості; 
  • або надходження до ДПС податкової інформації щодо невідповідності відомостей, зазначених в таблиці даних платника податку, видам економічної діяльності відповідно до КВЕД, кодам товарів згідно з УКТЗЕД та/або кодам послуг згідно з ДКПП, що постачаються та/або отримуються платником податку, ввозяться на митну територію України.

Постанова набрала чинності 14 жовтня у зв’язку з опублікуванням в «Урядовому кур’єрі» №221/2022.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»