• Посилання скопійовано

Звільнення від штрафів за реєстрацію ПН 15 липня за лютий-травень 2022 року: рекомендовано ВРУ прийняти закон

Комітет ВРУ підтримав зміни до ПКУ щодо звільнення від відповідальності за реєстрацію ПН та РК за лютий-травень 2022 року 15 липня, а також щодо відновлення розгляду скарг на рішення про відмову у реєстрації ПН

Звільнення від штрафів за реєстрацію ПН 15 липня за лютий-травень 2022 року: рекомендовано  ВРУ прийняти закон

Ми вже писали, що бізнес був дуже засмучений тим, що ДПС почала штрафувати за реєстрацію ПН та РК 15 липня за лютий-травень 2022 року, хоча в норми ПКУ містили колізію щодо цієї дати. До того ж ще на початку червня було зареєстровано законопроєкт №7458 для вирішення цього питання.

І ось 12 грудня на засіданні Комітету ВРУ з податкової політики було прийнято рішення рекомендувати ВРУ законопроєкт (про який саме йде мова, поки невідомо), яким пропонується:

  • відновити як для платників, так і для податкової, строки подання та розгляду скарг на рішення про відмову у реєстрації податкових накладних. Передбачено, що на період воєнного стану строк розгляду таких скарг становитиме 10 робочих днів з дня отримання ДПС такої скарги. А отже, якщо протягом цього строку платник не отримає вмотивованого рішення, то скарга вважатиметься повністю задоволеною на користь платника.
  • вирішити питання звільнення платників податку від відповідальності за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних у ЄРПН, дата складання яких припадає на період з лютого по травень 2022 року, за умови забезпечення їх реєстрації в термін не пізніше 15 липня 2022 року.
  • звільнити від відповідальності за неподання або несвоєчасне подання річної фінансової звітності, уточнюючого розрахунку до річної податкової декларації з податку на прибуток підприємств, що подаються разом з податковою декларацією з податку на прибуток підприємств відповідно до ПКУ, з обов’язковим виконанням такого обов’язку протягом трьох місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Про це повідомив Гетманцев у своєму Телеграм-каналі. Дані зміни застосовуються з 27 травня 2022 року. Тепер чекаємо на рішення ВРУ.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»