• Посилання скопійовано

Комітет ВРУ підтримує скорочення строків перевірок відшкодування ПДВ з 60 до 30 днів

2 лютого Комітет ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував підтримати норму про скорочення строків перевірок відшкодування ПДВ з 60 до 30 днів

Комітет ВРУ підтримує скорочення строків перевірок відшкодування ПДВ з 60 до 30 днів

2 лютого 2023 року Комітет ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував підтримати норму про скорочення строків перевірок відшкодування ПДВ з 60 до 30 днів. Про це повідомив голова Комітету Д. Гетманцев.

Найімовірніше, йдеться про законопроєкт  №8390 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо прискорення відшкодування податку на додану вартість та відновлення нарахування пені за його несвоєчасне відшкодування». Його авторами є П. Порошенко, Н. Южаніна та ін. нардепи.

Як ми розповідали раніше, ним пропонується скасувати тимчасові норми щодо:

  • ненарахування пені за несвоєчасне відшкодування ПДВ з бюджету. Суми податку, не відшкодовані платникам протягом визначеного ПКУ строку, вважатимуться заборгованістю бюджету з відшкодування ПДВ. На суму такої заборгованості буде нараховано пеню на рівні 120% облікової ставки НБУ, встановленої на момент виникнення пені, протягом строку її дії, включаючи день погашення;
  • зменшення строків проведення документальних позапланових перевірок для підтвердження бюджетного відшкодування ПДВ. Термін проведення таких перевірок становитиме 30 календарних днів, що настають після закінчення граничного терміну проведення камеральної перевірки відповідної декларації або уточнюючого розрахунку.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем офіційного опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»