• Посилання скопійовано

Не для всіх ІТ-компаній можуть повернути пільги з ПДВ: розʼяснення від Мінцифри

За словами заступника міністра цифрової трансформації, тільки для резидентів «Дія.City» можуть повернути пільгу від сплати ПДВ упродовж останніх 10 років, яка припинила діяти з 1 січня 2023 року

Не для всіх ІТ-компаній можуть повернути пільги з ПДВ: розʼяснення від Мінцифри

Пільга, яка звільняла компанії IT-сектора від сплати ПДВ упродовж останніх 10 років і припинила діяти з 1 січня 2023 року, може бути повернута для резидентів «Дія.City», повідомив заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков.

«Наразі тривають консультації... Ми запропонували, що давайте хоча б для резидентів «Дія.City» (продовжимо пільгу – ІФ-У). Ця ініціатива надходила від IT-асоціацій, інших гравців. Вони запропонували такий підхід», – сказав Борняков в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

За його словами, спочатку проводилися переговори з Мінфіном, парламентським комітетом з питань фінансів, податкової та митної політики щодо продовження пільги для всіх компаній. «Вони відмовляються, посилаючись на МВФ, а також на те, що, на їхнє переконання, бюджет втрачає надходження, які міг би отримувати», – зазначив заступник міністра.

За його словами, Мінцифри підтримує обидва варіанти: і продовження дії пільги тільки для резидентів «Дія.City», і її повернення для всіх.

Борняков уточнив, що пільга може бути повернута тільки шляхом ухвалення відповідного закону у Верховній Раді.

За даними Мінцифри, компанії-резиденти «Дія.City» у 2022 році збільшили відрахування до бюджету на 18,4% порівняно з 2021 роком. «І це при тому, що податкове навантаження зберігається майже на рівні спрощеної системи оподаткування», – сказав Борняков.

Він висловив упевненість, що податкова система «Дія.City» нині є найкращою в Європі, й нагадав, що закон гарантує, що вона не ставатиме жорсткішою протягом найближчих 25 років.

***

Читайте також:

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»