• Посилання скопійовано

Пільговий режим оподаткування пального пропонують зберегти на весь період воєнного стану

У ВРУ зареєстровано проєкт Закону №9174 зі змінами до ПКУ щодо збереження пільгового режиму оподаткування пального на період воєнного стану

Пільговий режим оподаткування пального пропонують зберегти на весь період воєнного стану

Нагадаємо, що за Законом №2618-IX пільговий режим оподаткування пального триватиме на період дії правового режиму воєнного стану на території України, але не довше ніж до 1 липня 2023 року.

1 липня 2023 року поступово наближається, але економічна ситуація в державі з дати прийняття вказаного Закону суттєво не змінилась. Таким чином, на думку деяких нардепів (Д. Разумков, О. Дмитрієва тощо) скасування пільгового режиму оподаткування пального з 1 липня 2023 року є передчасним та може негативно вплинути на рівень цін і фінансову стійкість суб’єктів господарювання.

З огляду на це, 3 квітня 2023 року у ВРУ зареєстровано проєкт Закону №9174 «Про внесення зміни до розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо збереження пільгового режиму оподаткування пального на період воєнного стану».

Ним пропонується внести зміни до абзацу першого пункту 82 підрозділу 2 і пункт 41 підрозділу 5 розділу XX «Перехідні положення» ПКУ, виключивши слова «але не довше ніж до 1 липня 2023 року».

Таким чином, пропонується зберегти пільговий режим оподаткування пального на весь період воєнного стану.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»