• Посилання скопійовано

Звільнення від ПДВ і мита імпорту складових для безпілотників: рекомендовано прийняти законопроєкти

Комітет Гетманцева рекомендував прийняти два законопроєкти щодо звільнення на час воєнного стану від ПДВ і мита ввезення складових БПЛА

Звільнення від ПДВ і мита імпорту складових для безпілотників: рекомендовано прийняти законопроєкти

Гетманцев у своєму Телеграм-каналі повідомив, що Комітет рекомендував прийняти два найважливіших законопроєкти для фронту за основу та в цілому. А саме: 

Законопроєкт  № 9275 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування ПДВ операцій з ввезення товарів для потреб виробництва та/або ремонту безпілотних систем. 
 
Законопроєкт № 9276 про внесення зміни до Митного кодексу України щодо звільнення від оподаткування ввізним митом товарів для потреб виробництва та/або ремонту безпілотних систем 

В умовах військового вторгнення в Україну країни-агресора вкрай необхідними є посилення спроможності до захисту нашої країни, підвищення її обороноздатності, що насамперед включає оптимізацію процесів виробництва та постачання продукції воєнного та оборонного призначення, зокрема безпілотних систем.

Законопроєкти розроблено з метою забезпечення держави у період дії воєнного стану достатньою кількістю безпілотних систем - як ввезених, так і вироблених на митній території України.

Задля досягнення зазначеної мети законопроєктом № 9275 пропонується до припинення або скасування воєнного стану звільнити від оподаткування ПДВ операції з ввезення на митну територію України у митному режимі імпорту складові для безпілотних систем.

Законопроєктом № 9276 пропонується тимчасово, на період дії воєнного стану в Україні, звільнити від оподаткування ввізним митом складові для безпілотних систем, які поміщуються у митний режим імпорту підприємствами для використання у власній виробничій діяльності з виробництва та/або ремонту безпілотних систем.

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»