• Посилання скопійовано

Як обраховується обсяг операцій для реєстрації платником ПДВ за договором комісії?

За операціями, що здійснюються в межах договорів комісії, під час такого обрахунку враховуються обсяги постачання товарів, що передаються/отримуються у межах договорів комісії, а також сума комісійної винагороди

Як обраховується обсяг операцій для реєстрації платником ПДВ за договором комісії?

Податківці у підкатегорії 101 ЗІР зауважили, що при розрахунку загальної суми від здійснення операцій з постачання товарів/послуг, що підлягають оподаткуванню згідно з ПКУ, для визначення необхідності обов’язкової реєстрації платником ПДВ потрібно враховувати визначення терміна «постачання товарів/послуг» (пп. 14.1.185 та пп. 14.1.191 ПКУ) та брати до уваги обсяги такого постачання протягом останніх 12 календарних місяців.

За операціями, що здійснюються в межах договорів комісії, під час такого обрахунку враховуються, зокрема, обсяги постачання товарів/послуг, що передаються/отримуються у межах договорів комісії, а також сума комісійної винагороди, яку отримує комісіонер за надання комісійної послуги.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»